Etiketter

måndag 27 augusti 2012

Se där ja, det funkade!

Planen från början att färga batik med vax på, men sen kom jag på en egen ide´.

 
Först ritade jag ut ett mönster på vitt tyg med batikvax som jag köpt på Panduro
 
 
Sen fick allt torka i ca 24 tim...
 
Efter det var det dags för färg! Och färgglatt blev det :)
 
 
Såklart blev randigt även denna gång, tejpade med maskeringstejp på tyget för att få skarpa kanter, sen fick allt torka igen. När det var torrt var det dags att tejpa lite till så det inte blev några vita ränder emellan, å så måla igen.

 
Sen fick allt torka över natten.
 
Det var så långt... nu kom jag fram till lite problem. För att få bort vaxet så kan man skölja tyget i 60*C varmt vatten, men då var ju problemet att färgen förmodligen skulle försvinna... den fixeras nämligen av att man stryker baksidan av tyget med strykjärnet. Jag testade mig fram och strök med en tygbit emellan. Ville ju inte riskera att vaxet skulle fastna på strykjärnet, det hade förmodligen inte varit så kul. Lite av vaxet försvann när jag strök och det fastnade på tygbiten emellan och inte på skrykjärnet. Phu! 
 
Sen var det dags att skölja, jag satte vattenkranen i köket på det varmaste och doppade tyget i vattnet, dock rekommenderar jag inte att sticka ner händerna i vattnet, det är riktigt varmt! Jag tog diskborsten och vevade runt lite istället...
 
 
Å vaxet försvann! Lite som trolleri :)
 
 
Och såhär blev resultatet!
 
Ett färgglatt spindelnät!
 
Vad jag ska ha tygbiten till vet jag inte riktigt, men det var kul att se om det funkade.
 
See ya!