Etiketter

måndag 1 januari 2018

Jul-ledighet-fix


Har pysslat lite under min ledighet, främst med min Silhouette cameo. Tycker det är kul att göra egna mönster på tyg så det skulle testas.

Jag gjorde ett pusselmönster i silhouette studio (datorprogrammet man har till maskinen) och skar ut den i HTV (heat transfer vinyl) som man har till textil. Rensade och strök fast det på tygbiten. 




Tyget skulle tillslut bli en väska.... 



Strök fast två bitar av vlieselin längst ner där botten på väskan blir sen, blir lite stadigare då.
 La till en bit svart konstskinn som kant längst upp på väskan och så dit med två handtag. Testade även att sätta dit ett magnetlås jag köpt genom wish. Men det sitter ju inuti så det syns inte här.



Och såhär blev den. En liten mindre variant av väska denna gång. 




Testade även ett annat mönster med Cameon. Silver och grå HTV. Blev rätt effektfullt. detta har jag dock inte sytt något av än. Men det kan nog bli en väska det med. 



Här har jag börjat på nästa projekt. En bild i flera färger. Ska man ha fler än en färg så är det lite mer jobb. Maskinen skär ju bara ut, den vet ju inte vad för färg man har matat in så då får man dela upp sin bild i olika delar. Originalbilden var i svart/vit men jag tyckte lite färg skulle pigga upp.

Här är den orangea färgen som har skurits ut som ska bli en komplett bild tillslut. Enklast är att dela upp sin bild i de olika färgerna så de är på sin egna plats på bäraren (plastfilmen vinylen är fäst på). Blir väldigt bökigt sen annars när det ska monteras ihop.





Här har den rosa tillkommit...

...och sen den grå... nu kan man ju se vad det ska bli...


och så svarta ögon på plats! 


Tycker det blev en rätt söt giraff : ) 

Gjorde även en till fast en uggla. 


Här ser den ju rätt vingklippt ut... men det är ju för vingarna och grenen den sitter på ska vara i en annan färg.


Klar! 



Tror jag ska göra två tavlor av dessa tygbitar.. vi får väl se..

See ya! 

Rea-shopping


God fortsättning till er! Nu när julen är över så är det ju alltid roligt med lite rea-shopping i mellandagarna.. Jag körde lat-varianten (delvis) och handlade över nätet. Det blev nytt från topp till tå bokstavligt sagt. Roligt med lite nya saker när det är ett nytt år igen.  Så vad har jag hittat då? Vi börjar från "topp"

Hos Zalando beställde jag en ny mössa. Har letat ett tag efter den perfekta mössan och denna kan kanske vara den.



En ny väska till jobbet blev det också, en typ av datorväska om jag ska flytta min laptop men det funkar ju lika bra att ha kollegieblock och annat i.


Sen gick jag in på Zara.com och hittade lite annat smått och gott...




En stickad tröja i oversize-modell. Jag tog stl S istället för M, annars finns risken att jag drunknar i den.



 En randig tröja till... jag gillar randigt ; ) 



En vinterjacka med luddig insida...



....samt ett par byxor med vita revärer på sidorna.




Och avslutningsvis till "tå" så blev det ett par nya skor från Sko Dej på Ölands köpstad.



Väskan och mössan har jag fått och de var bra : ). Varorna från Zara kommer förhoppningsvis i morgon så får vi se om det passar. 

I morgon är det slut på ledigheten och dags att jobba igen. Ska bli skönt att komma i gång med hjärnan igen. Man blir ganska lat och förslappad när man är ledig i ett gäng dagar. 

Återkommer i ett annat inlägg vad jag mer har sysslat med på min ledighet.


See ya!