Etiketter

söndag 11 mars 2018

Det bästa rummet!


Det är rätt lyxigt att ha ett eget rum där man kan vara kreativ. Det bästa är att när man är klar för dagen så behöver man inte plocka iordning allt för att fortsätta nästa dag, om man tex håller till på köksbordet och klipper tyg och ska ta fram maskiner m.m. så vill man kanske inte ha allt där när man ska äta middag sen. Det kan verkligen döda kreativiteten att sätta igång när man alltid behöver plocka fram allt varje gång. Med ett eget rum kan man bara gå ut och stänga dörren utan att behöva städa. Det är lyx! 

Jag tänkte ni skulle få en liten rundvandring i mitt syrum, bästa rummet i huset!


Hela rummet är ca 15 kvm stort. Jag tror dock att hur stort rum man än skulle ha så skulle det gå att fylla upp. Inga problem ; ) 





När man kommer in i rummet så är själva arbetsytan först. Här står även min nya värmepress "Happy Press 3" som man använder till att pressa och värma fast vinyl med. Jag köpte min här: http://www.folier.se




Rakt fram är resten av arbetsytan. Bänkskivor, hylla och arkivskåpet kommer från Ikea.
Själva skåpet fick jag gratis eftersom det skulle slängas, det gick inte att öppna samt var buckligt. Men med lite bankade med en hammare så funkar det nu fin fint.


Till skåpet köpte jag mappar på Ikea där mönstren förvaras i, man hänger de i sidorna på lådorna. Ma
n kan även skriva på varje mapp vad det är för mönster i. Smidigt! Har även ett gäng mönster från Stoff och Stil där i. 



På skrivbordet har jag min Silhouette Cameo 3. Jag har skrivit ett inlägg tidigare vad man har den till  men det är en skärmaskin kan man säga kort och gott. Klart den roligaste maskinen jag har. Jag köpte min till paketpris här : http://www.mdpsupplies.se (notera dock att det tillkommer moms)




I hyllan vid skrivbordet har jag förvaring av både skyltvinyl och HTV (textilvinyl). 




Vid nästa vägg har jag ett fönster samt förvaring av pågående projekt. Här är en tröja som ska kantas samt en lång jacka i softshell som saknar några detaljer. Vi får väl se när de blir klara. I den vita hurtsen är det allt möjligt i, allt ifrån färg till gips, pärlor och pyssel. I den lilla träfärgare möbeln med smålådor har jag bara knappar från min mormor.




P å andra sidan av rummet rakt övre där arbetsytan är har jag mina symaskiner och småförvaring. 



Förvaringstavlorna kommer från Ikea och heter Skådis. Smart system där man kan välja mellan många olika tillbehör samt komplettera med mer om man behöver. 


På bordet har jag min trådförvaring i denna smarta lådan där man kan dra ut facken. Den är från min mormor.


Jag har även mina trogna medarbetare....


"Pfaffen" 

En Pfatt Tiptronic 2040 som är en hushållsmaskin. Denna är från min mormor och den håller jag väldigt kärt. Funkar alltid klockrent och krånglar sällan. 


Nästa maskin är "Ove".

Han är en Janome Covepro 2000 CPX och mitt senaste inköp. Det är en covermaskin som gör snygga sömmar när man fållar samt så brukar jag använda den tillsammans med en bandkantare. Den kan ju såklart mer saker men så långt har jag inte utforskat den än.




Å så har vi "Olle"

Han är en Husqvarna Viking Huskylock S15 och är en overlock. Den syr man ihop tygdelarna med samtidigt som den skär av tyget längs kanten. Man kan även sy rullfåll och säkert mer som jag ännu inte utforskat, Denna maskinen är den som jag använder mest eftersom jag oftast syr i trikå och sömmen blir töjbar. 







På nästa vägg har jag all tygförvaring i skåp från Ikea. De heter Bestå och man kan bygga ihop olika delar från serien. Jag har skrivit ut text med Cameon i skyltvinyl där det står vad varje skåp innehåller.


Här har vi tex alla tyger i trikå och jaquard. Jag skulle behöva en dag att rensa bland tygerna och vika ihop de lite snyggare så mer får plats men det tar vi en annan dag...


Har även plats för förvaring av tryckknappar, öljetter, dekorband m.m. i skåpen.




Bredvid tygskåpen står en bokhylla där det förvaras sömnadstidningar, böcker och pärmar.


och även en tunna med förvaring av mönsterpapper, inslagspapper och tapet.


Nu har jag gått hela varvet runt i mitt kreativa rum. Hoppas du blev inspirerad att skaffa ett du med. Det är trots allt det bästa rummet! 

See ya!