Etiketter

måndag 23 februari 2015

Att förklara det fortsatta läget...

... som nu har övergått till singelliv. Så blev det tillslut.

Eller det har det ju varit sen i slutet på Januari så det har ju gått ett tag sen dess.

Det är mycket man ska tänka på och som ska fixas efter man delat på sig, så som vem ska ha huset?dela på huset? Hur gör vi med lån? alla papper som ska skrivas på, hålla sams, vem som ska ha vad av det man äger ihop? Bilen?  Abonnemang som ska avslutas eller överlåtas m.m m.m... För att inte tala om alla möbler och annat som ska flyttas....

Nu börjar de bli ordning på allt och det mesta är fixat och klart. Vi har hållit sams och varit vänner under hela "dela-på-oss-historien" och det känns ju såklart väldigt skönt att vi kunde det. Vi är ju ändå de som känner varandra bäst och vi är nu fortfarande vänner efter detta.

Ni kanske undrar hur allt delades upp? Det blev så att David bor kvar i Skogsby och jag bor här i Färjestaden i stugan jag hyr.

Vi hade en mäklare hemma som värderade huset, husets värde minus det vi har lånat är summan man delar på två. Sen är det skatt och en massa annat tjofräs som ska betalas också. Lånen tar ju David över från mig eftersom han bor kvar. Men jag tror vi gjorde en bra deal David och jag, för båda parter.

Bilen fick jag köpa ut från David och just nu väntar vi på att lånepappret ska skickas tillbaka till oss så billånet går över på mig istället. Sen ska pappret om ägarbyte in samt ändra försäkringen och så är det fix o färdigt. Insåg precis att det är första gången jag har en bil där jag själv står som ägare. Vuxenpoäng till mig ;)


Det var väl det mesta med de praktiska kring det.

Nu bor jag här i min lilla stuga (eller Strandhyddan som den nu såklart heter). Börjar väl få ganska bra ordning här, det är mest i syrummet som det behövs fixas till, först och främst rensas ut en massa och fixa till en bra förvaring till alla tyger o pinaler till det.
Mer om det samt bilder kommer när det blivit ordning där.

Har inte sytt nåt på ett bra tag nu, känns inte roligt att sätta igång när man inte hittar det man ska eller när man måste flytta en massa grejer för att få plats, inspirationen uteblir tyvärr då men det ordnar sig sen bara jag får "tummen ur" och sätter igång.

I resten av stugan har det också hänt lite nytt sen de bilderna jag visade i förra inlägget. En ny tv samt tv-bänk har införskaffats. Ny matta till tv-rummet och lite nya tavlor på väggarna, det beställda soffbordet kom till sist också.

Bredband och digital-tv väntar jag också på för tillfället. Kopplas in den 3 Mars. Skönt att får en fast internetuppkoppling istället för det mobila bredbandet som bara tar slut när man minst vill ;)

Jag har även hunnit fylla år sen jag skrev sist. Firade mitt 34:e levnadsår med släkt och familj samt en "melodifestival-öl-kväll-med-utgång" med min kusin Agnes (som ju också fyllt år nyligen). Den blev en rolig kväll!

På tal om rolig kväll så hade vi en AW med en del "Bostadare" från jobbet i slutet på Januari. Herregud vad jag skrattade den kvällen. Sååå härligt!
Man har inte annat än roligt när man umgås med de.
Bästa kollegorna! Det får vi göra om! :)

Förresten så kanske ni undrar om jag har någon ny på g nu när jag är singel och allt? Det har jag inte, å skulle jag ha det så skulle jag ändå inte berätta det. Tråkigt va? Inget att skvallra om här inte.
Ha! Ha!

Tar det lite lugnt på den fronten, är ju rätt skönt att bara kunna tänka på sig själv och göra som man själv vill. Men tillslut lär jag väl börja sakna någon jag med att älska och pussa på ;) Men det löser sig säkert på den fronten då. Man kan ju alltid spana under tiden. :)

See ya!