Etiketter

måndag 6 januari 2014

Nytt år, nya ytor.

Får väl börja som vanligt... oj vad längesen jag skrev nu.. :)

Har haft fullt upp här hemma. Men nu börjar bygget bli klart! Äntligen! Men vi tar det i vanlig ordning...

Sist jag skrev här så hade vi precis fått dörren öppnad mellan nybygget och huset och vi skulle börja tapetsera.

Tapetseringen var mitt projekt, det tog längre tid än jag trodde de skulle ta och många svordomar kom fram under arbetet gång. Det blev inte perfekt och har sina skavanker här och där men de ser förmodligen bara David och jag :) Jag var iallafall nöjd när det hela var klart!

När tapetseringen äntligen var färdig gav vi oss på att få färdigt i tvättrummet. Vi var på Ikea och köpte skåp, bänkskiva och luckor/lådfronter. Ho, blandare och toalettstol köpte vi genom Davids jobb. 



Jag skruvade ihop skåpen och David såg till att allt blev rakt och stabilt...



Skyddsplasten på lådorna matchade t om golvet :)






Och så här ser det ut nu ungefär, det fattas lite torkställningar som ska beställas och andra smågrejer som ska köpas, och så ska ju tvättmaskinen på plats. Dock måste elektriken komma tillbaka först och sätta dit uttag så vi har el till tvättmaskinen, det kan ju vara en fördel...

Efter tvättrummet började vi lägga golvet...


Vi valde samma golv som i köket, ett i ek 2-stav. "Verona" heter det från Kährs golv. 

Lite tur i oturen så råkade vi hem ett paket som inte var det golvet vi beställde. De hade skickat fel. Men eftersom vi hade 3-4 plankor golv kvar från när vi bytte i köket så kunde vi använda de istället, vilket betydde att vi kunde lämna tillbaka ett helt paket till affären. 






Vår nya luft/luft-värmepump har också blivit monterad, kanske inte bästa bilden på den men den kikar fram där i hörnet...









Även vår nya kyl och frys har hittat hem, och fått sin nya plats. Äntligen!!! Skönt att ha en normalstor kyl igen. Och en frys överhuvudtaget.




Nu har vi börjat möblera och inreda rummet. Men det får ni läsa mer om i nästa inlägg...

See ya!