Etiketter

torsdag 31 oktober 2013

Annat-grej-fix-rapport



Jag har ju inte bara fixat med bygget på sista tiden.

Två väskor har även fått liv.



Den ena beställningen skulle bli en present till en som sjöng i kör, hon behövde nåt att ha sina notpapper i. Klockrent tyg tycker jag :)




Den andra är en väska till träningskläder i höstiga färger, samt önskemål om ett lock på den. Jag även dit en innerficka i väskan, och axelbanden är reglerbara.


Å så har jag byggt mig en bänk.




När snickaren hade rivit i gamla husväggen så kom det fram rätt rejäla brädor, och tydligen har vårt hus varit gult en gång i tiden.



Jag tyckte det vore kul att göra nåt med brädorna, nästan som ett minne typ. Så jag tog fram såg, tumstock skruvdragare och satte i gång.




Det blev en liten bänk tillslut.


Där kan man sen sitta och filosofera om livets gåtor...

See ya!





Bygglägesrapport.



Nu var det ett tag sen jag skrev, bygget här hemma har flutit på bra.

Sen sist har vi målat bygget på utsidan, nu smälter det mer ihop med resten av huset.








Senaste veckan har även ribben kommit på plats, samt fönsterfoder och knutbrädor.


Det större fönstret som ska vara mot söder är försenat samt altandörrarna mot väster, det skulle komma i börja av November så vi hoppas på det.



Snygg provisorisk dörr... :)


Inomhus har det också hänt massor...

Allt gips är på väggarna och innertaket är på plats.







Dörren mellan bygget och gamla huset är inte öppnad än. Det gör snickaren sist eftersom vi då slipper få in massa bygg och slipdamm i köket innanför. Det undviker vi gärna.





Några spotlights har också kommit upp.




Samt dörren till tvättrummet/toaletten.

I veckan var golvläggaren här och vi gick igenom vad vi ska ha för matta i tvättrummet, han kommer börja med sitt i nästa vecka, ska bli så kul att se hur det ser ut när han är klar! Nu är det bestämt hur vi ska ha det...


Så här ska vägg och golv se ut. Nu var det inte bästa bilden jag hittade på Tarketts hemsida... men väggarna är vita med ett svagt mönster som är lite blankare.

 Golvet är turkost "plupp-golv". Typ upphöjda prickar i om man kan förklara så. Tror det kommer bli coolt! Om vi ska ha vita eller träfärgare (eller kanske nåt helt annat???) möbler har vi inte bestämt än.

Just nu har vi ingen snickare här om dagarna eftersom det i stort sett bara är det försenade fönstret och dörren kvar för honom, innan han och golvläggaren kommer tillbaka så har vi själva "lite" att göra.

I helgen ska vi spackla, slipa och sätta en liten bit vävtapet uppe vid taket i tvättrummet samt måla den vit. 

Numera sveper man våtrumstapeten runt rummet istället för som man gör när man tapetserar som i ett vanligt rum- uppifrån och ned, detta eftersom det då bara blir en skarv på väggen. Våtrumstapeten är 2 m (tror jag det var?) bred och det innebär att man måste ha en bård längst upp. Eftersom vi inte har standardhöjd i tvättrummet (vi har ju högre) så skulle det innebära två bårder vilket inte blir så snyggt. Därför blir det vävtapet närmast taket. 
Hoppas någon förstår min förklaring... :)
Allt blir i vitt sen så det är förmodligen inget man kommer tänka på ändå. Man får anpassa sig till förutsättningarna helt enkelt :)

Vi har även fått i uppgift att måla den panelen och ribben som ska upp utanpå huset sen när snickaren kommer tillbaka, och så får vi nog måla ribben som redan sitter på plats. Inte så snyggt med ett randigt hus :)

Fullt upp att göra i helgen alltså!

See ya!