Etiketter

tisdag 20 november 2012

All done!


Ja då var skötväskan klar! Den var rolig att sy, en riktigt utmaning. Hon som har beställt den lämnade av lite tyg hon ville ha så det var extra nervöst att sy. Man fick ju bara en chans med tyget liksom. Men allt gick fint!


Framsidan på väskan. Baksidan ser likadan ut fast utan namnet.

Två innerfickor, en med dragkedja med rosa foder i och en lite bredare ficka under den.


På andra sidan är det två fickor, de är avdelade med en sömm emellan men det syns inte så bra här.



Nu har jag lite nya uppdrag på gång, bland annat ska jag sy en ny Ernst-väska till en vän som ska ge bort den i julklapp. Kul! Min förra Ernst-väska blev inte jättebra eftersom den blev så skrynklig av vlieselinet, så man lär sig av sina missatag :)

Den förra Ernst-väskan.


Ska även sy en nessesär (stavas?) till min morbror som också ska bli en julklapp. Å jag har fria händer att bestämma själv hur den ska se ut. Kul det med! Å så har jag såklart egna julklppar som ska göras... men till vem och vad det är avslöjar jag inte här förrän efter jul såklart. Lite koll har man ju på vilka som läser :)


Å så kör vi på lite ditt och datt idag med, vi har haft problem med vår kyl. Det har inte stämt någonting med temperaturer hit och dit. Kylen köpte vi när vi byggde om köket så den är ju bara typ 3 år gammal.

 Idag fick "svärfar" Claes i uppdrag att hitta någon som kan kylar, han ringde runt och hörde sig för och kom fram till att Kalmar Hushållsservice sysslar med sånt...NEJ tänkte jag! De kommer aldrig in i vårt hem igen... De var nämligen här och kollade på vår förra tvättmaskin då den började ryka och lukta bränd plast när centrifugeringen var igång. Jag tror de var här 6 ggr och kollade denna maskin, vi var utan tvättmaskin i nästan 2 månader. Han som var och kollade sa till och med att "det gör väl inte så mycket om det ryker"... då fattar man liksom nivån på hans kunskaper.. Tillslut kom de fram till att det var ett lager som var gånget i maskinen och vi fick en helt ny. Eftersom denna rykande maskin inte var mer än två år så hade vi garanti kvar från OnOff och de anlitade bara Hushållsservice. Annars hade vi självklart hittat någon annan reparatör.

 Deras tips var  iallafall att vi skulle stänga av kyl och frys i 4 tim för det kunde vara en ispropp som hade ställt till det i kylen. Idag fick vi plocka ut all mat och Claes tog det vi hade i frysen hem till sig. Nu verkar den fungera igen. Skönt! 


Man kommer inte så långt på en frys med bara glass i, även om det är väldigt gott! :)

See ya!