Etiketter

måndag 11 november 2013

Sakta men säkert....

....ser vi slutet på bygget... men vi tar allt i rätt ordning...

Vi har haft fullt upp att fixa själva på senaste tiden. Jag har målat den sista panelen och en del ribb som skulle upp på huset tills snickaren skulle komma tillbaka. David har börjat spackla igen alla skruvhål och skarvar mellan gipsskivorna i mitt blivande arbetsrum.







Och så lite fix i blivande tvättrummet...
Spackling, tapetsering av väven och målning två gånger av den är också klart. På den här bilden är det dock inte klart så långt än... Men det blev rätt bra tillslut :) Skönt att ha det färdigt där med den delen vi skulle göra själva.

Nu väntar vi på att golvläggaren från Kalmar golvservice ska komma under veckan och börja med flytspackling av golvet eftersom vi ska ha golvvärme där.Ska bli så spännande att se sen när han kommit så långt med att få upp mattan på väggarna och golvet.



Fönstret och dörrarna som var försenade har också kommit, samt kommit på plats där de ska sitta.


Tror det kommer bli coolt sen när man kan se snön yra utanför dörrarna, eller på sommaren när man kan öppna upp och gå rakt ut. (om vi hunnit bygga en uteplats där då) :)




David har även varit nere i grunden och fixat, hängt upp slangar och rör och allt vad det är så det ser ordentligt ut.



Idag har (nästan) allt blivit klart på utsidan av bygget, det ska dit en plåt? (tror jag) under glasdörrarna bara. Vi har dock inte kunnat måla de ribb som inte är blå/grå än på utsidan eftersom det har regnat under de senaste helgerna. På kvällarna är det ju för mörkt att måla samt för kallt. 
Det som är kvar för snickaren att göra inomhus är fönstersmygarna som ska kläs in samt det runt dörren och så ska det ju öppnas upp ett dörrhål in till gamla huset. 

Och så har äntligen hittat utebelysningen vi ska ha. Jag tror jag har kollat på alla lampor som finns i hela Sverige. Men tillslut så! De ser ut så här:



Vi har beställt 6 st. Tre stycken ska sitta på husväggen där vi kommer ha en stengång sen, två ska sitta på husväggen vid den framtida uteplatsen och den sista ska sitta vid vår ytterdörr, där har vi redan en lampa nu men den känns inte som riktigt vår stil (den ser gammaldags ut) usch! ;) samt att den börjar kännas lite halvt sliten. Sen blir det ju snyggare och mer enhetligt om det är likadana lampor överallt. Lamporna och bilderna på de är härifrån:


Den senaste veckan har det också handlat mycket om vår kyl och frys.... pust!
Jag skulle äta en isglass en kväll och märkte att den mer var som tjock saft... frysen hade pajat! och även kylen eftersom det är ett side-by-side. Det var bara att slänga allt som var i, typiskt nog så hade jag handlat inför veckan dagen innan. Kändes rätt surt! :( 

Just nu har vi en liten låne-kyl men ingen frys. En reparatör har varit här och kollat och tror det beror på att kylmedlet har läckt ut eller nåt sånt. Det är tydligen dyrt att laga så vi får se vad vårt försäkringsbolag kommer fram till. Kyl/frysen är endast 3 år gammal och detta är andra gången den går sönder detta året. Dåligt köp. Jag hoppas det ordnar till sig så snabbt som möjligt.

Har förresten även hunnit sy lite iallafall... en mössa till mig själv!



See ya!