Etiketter

torsdag 3 oktober 2013

Frisyr-nytt och bygg-nytt.



Min "förnyelse-plan" har gått framåt, håret har blivit klippt, tandläkaren avklarad och kläderna kom så småningom med posten.

Jag visade ju i förra inlägget en bild på vilken frisyr jag ville ha, så blev det också.. tills jag kom hem från frisören...Hon klippte en liten snelugg eller vad man kan kalla den och visst det hade väl funkat men sen när jag kom hem så tog jag själv fram saxen och klippte luggen lite till.. så det blev en hel-lugg tillslut. Roligare med en större förändring.

 Jag får väl försöka gömma mig framöver när jag går förbi Intermezzo så min frisör inte ser mig ;)


Innan...



...och efter.


Tänkte jag skulle visa bilder på kläderna också, men kan inte föra över de till datorn från kameran eftersom sladden är borta, så får försöka fixa det framöver istället.




Å så allt det nya på byggfronten!

Snickaren kom tillslut och började med träarbetet, och nu går det undan!
Här är golvbjälklaget klart, bilden har jag tagit från vårt sovrum på övervåningen.



...och här har han börjat med väggarna. Jag trodde först att även detta var till golvbjälklaget och funderade ett bra tag hur högt vårt golv skulle bli egentligen, det skulle ju inte passa med golvet i huset i övrigt tänkte jag. Men han hade ju såklart byggt stommen till väggarna liggandes... tur jag inte frågade snickaren nåt om det.. hade ju varit pinsamt :)


Väggstommen har kommit upp och lite ställningar har kommit på plats..



Här är väggen mot söder och mot öster. Där den vänstra pilen är blir ett treluftfönster, vid pilen i mitten blir det ett tvåluft och pilen längst åt höger blir det ett fönster med bara en ruta. Heter det enluft??? Fönstret med bara en ruta kommer alltså vara i tvättrummet/toan.


När vi tidigare har renoverat så har vi bytt ut de fönstren till nya Elitfonster, det blir det denna gång med. Utan spröjs och en massa grejer på. Enkelt ska det vara. Sen är det bara fönstren i hallen och i badrummet kvar. Sen är alla utbytta. Man märker verkligen skillnad av ljudnivån när man bytt, de vi haft innan har nog hängt med ett bra tag.



Här är väggen mot väster, där den röda rutan är kommer vi ha dubbla altandörrar i helglas. 150 cm breda. Vi kommer framöver bygga en uteplats till åt detta hållet. Där kan vi sen sitta och njuta av kvällssolen :)



Tror det kommer bli riktigt coolt med dörrarna, tänk sen i vinter när man kan gå förbi och se snön yra utanför.. häftigt!



Och här är senaste bilden som blev tagen i dag! Nu börjar takkonstruktionen komma på plats också. Innertaket kommer sen gå ända upp i nock. Inget platt tak inomhus alltså. 

Nä nu är ni väl trötta på mitt fönster-tjat och byggkontruktioner... men vet ni! Det är ju sååååå kul att bygga och fixa! :)

See ya!