Etiketter

onsdag 16 oktober 2013

Smart grej!

 Det går framåt med bygget, nu är det tätt och taket är klart. Panelen utanpå är inte på plats än men när den är uppspikad så blir det att måla, måla, måla och måla lite till för min och Davids del.

I går gjorde jag och David en plan för var all el skulle vara. Det är rätt jobbigt att försöka tänka på allt, man vill ju inte missa nåt eller att det blir helt fel. Jobbigt att ta sådana beslut som är permanenta. Med tex tapeter och golv är det ju inte svårare att byta ut de om det skulle bli fel, det kostar ju såklart pengar men är inte lika permanenta beslut.




Till höger blir mitt nya hobbyrum, eller Ingrids atelje som vår elektriker kallar rummet  :)
Till vänster blir tvättrummet/toaletten.





Idag har två fönster kommit på plats! Det andra större fönstret och glasdörrarna är försenade och kommer i början av November..



Elektrikern har gått fram som en virvelvind och satt el-dosor (heter det så?) på plats. Han är snabb som attan!




I taket i "mitt" rum har vi en liten specialare.. den ena dosa är till en taklampa (ska ha spottar i rummet också) och den andra är en eluttag. Nu tänker ju såklart ni- Men är det normalt att ha ett eluttag i taket???



Jo under dessa dosor ska jag ha ett klippbord/strykplats. (som någon ritat upp på golvet) Vilket betyder att en sladd kan hänga ner från taket till strykjärnet och inte vara i vägen när man stryker. Smart grej!


See ya!