Etiketter

fredag 26 juli 2013

Semester-fix!


Dagarna innan semestern damp ett roligt brev ner i brevlådan. Bygglovet! Det tackar vi för :) Nu är det bara att köra på med byggandet.

V 33 kommer snickarna och kör igång, det är inte alls länge tills dess. Bara två veckor. Underbart!!!


Men för att kunna bygga ut så behöver vi fixa i ordning i trädgården först...
Det är det vi har ägnat första semesterveckan åt. Två träd skulle ner, stengången ska flyttas, växter ska flyttas och en liten bit av häcken ska bort. 
Växterna har vi hittat nya ställen till och en del har vi satt i krukor så länge, å så var det då träden...


Körsbäsrsträdet.

...och...

...lönnen.

                             



Vi började med körsbärsträdet, tog ner det gren för gren eftersom de stod rätt nära både vårt hus och förrådshuset, Pär kom till undsättning och hjälpte till.
David tar till vara på veden, han tycker det är kul att hugga ved. Hur man nu kan tycka det? :)

Lönnen tog jag och David nästan ner själva, vår granne Mathias hjälpte till med de sista grenarna som lutade oroväckande. Man vill ju inte gärna ha en gren fallande på huset.



Nu är alla grenar nere och endast en del av stammen på lönnen är kvar, den tar vi i morgon, då börjar vi också att flytta stengången och det sista om behöver förberedas. Ska bli skönt att ha det gjort så man kan tänka på annat sen. Men samtidigt är det väldigt kul att fixa och greja :)

På syfronten så har jag sytt en &-väska till som numera bor i Falköping (skrev ju fel (Falkenberg) i förra inlägget.





Å så har jag hittat en sak som jag GÄRNA vill ha... en Silhouette Cameo. Det är maskin som skär ut, tex bokstäver i olika material. Även i sånt material som man har när man stryker på grejer på tyg. Som ser mycket proffsigare ut än det jag har gjort med transferpapper. Den kostar ett par tusen dock och eftersom alla pengar förmodligen kommer går åt till spackel, tapeter, golv och färg framöver så får jag väl längta ett tag till... men jag SKA ha en... tids nog.. :)


See ya!