Etiketter

torsdag 28 november 2013

Letat tapet.



Nä, varken David eller jag har dött av för mycket byggdamm i hjärnan, inte än iallafall ;)
Vi har haft fullt upp senaste tiden och bygget har gått framåt en bra bit nu. Utsidan är helt klar, förutom lite målning då. Nu har det blivit för kallt att måla så den resterande målningen får vi ta till våren. Då ska ju även hela nybygget målas en andra gång. 






Nu ser det iallafall presentabelt ut! :)




Inomhus har det hänt massor!



Tvättrummet har fått sina värmeslingor i golvet. Gutt med varmt om fötterna sen. Golvet har även blivit flytspacklat efter det.






Mattan på plats, inte så bra bild dock eftersom det är så svårt att få rätt turkos färg på fotot. Men det är nåt mellanting mellan färgerna på bilden.




Även mattan till väggen har kommit upp! 


Den är svagt mönstrad men ser mest vit ut om man inte kollar noga.

Vi hade Kalmar golvservice till firma att sätta mattan på golv och vägg. Har funkat jättebra. Ringer och berättar om de inte kan komma och ringer och berättar när de ska komma. Bra service och bra utfört jobb! Sen att killen som var här var snygg var ju en bonus ;) He! He!


Nästa stora grej för snickaren, som kommer i morgon eller på måndag blir att öppna upp en ingång till vårt gamla hus så man slipper gå ut varje gång man ska in i bygget. Kan ju vara bra att ha ;). Den blir in till köket där vi haft vår kyl och frys innan. 



Vi hade även vår luft/luftvärmepump där på väggen innan. Just nu har vi ingen elvärme alls i köket så det är rätt kallt när man går upp på morgonen och när man kommer hem efter jobbet. Tur att vi har braskaminen i köket iallafall så vi kan elda på kvällarna. Vi ska köpa en ny luft/luft sen när vi tapetserat klart, den kommer då sitta i nybygget. Därför känns det lite panikartat att få upp tapeterna så fort som möjligt.

Och på tal om tapeter så har vi ÄNTLIGEN hittat den vi vill ha. Jag tror jag har kollat på varenda tapet som finns hittills. Men så idag var jag nere på Hagbloms (har inte gillat Hagbloms i Färjestaden innan efter en gång jag var där och gubben i kassan verkade tro att jag skulle sno tapetböckerna, men han har slutat nu så jag svalde min stolthet) och kollade och där var den!








Helt i min stil med lite retro-feeling över den. Tror det kommer bli coolt. Sen att den inte är den allra billigaste av tapeter behöver vi ju inte prata om... mellan 500-600 kr per rulle... hmm...


Snart är det ju även jul! Eller advent först då, köpte två nya adventstljusstakar på Magasin Y i Färjestaden. Den är en liten bortglömt pärla till affär som man lätt missar men de har rätt mycket snyggt där inne.
Två sådana här blev det..


De får vi sätta upp och tända på söndag.. och inte en dag innan....


Nu ska vi ut i bygget en sväng och mäta väggar, beställa-tapeter-dags! I love it!

See ya!