Etiketter

onsdag 11 juni 2014

Plötsligt händer det!!


......å nu trodde ni säkert jag vunnit storvinst på Triss, men så roligt ska vi inte ha :)



Nä, jag har börjat sy KLÄDER! Har alltid sagt innan "näe, jag syr inte kläder". Har ju mestadels sytt väskor och lite mössor innan. Men så en dag så fick jag ett tips att man kan låna mönstertidningar på bibblan. Så jag tog mig en tur dit och lånade ett gäng och satte i gång. 

Det var lite klurigt att förstå alla begrepp i mönsterbeskivningarna först. T ex vad är en infodring? trådrakt? eller vad är mudd för något? Vad betyder alla små streck på mönstret? 

Men vad vore livet utan Google och lite hjälp från en sy-grupp på Facebook. Man får lära sig och testa sig fram efterhand helt enkelt. Vad kan hända lixom? 

 Här är mina kreationer hittills!




* Den blå vita klänningen gjorde jag ett eget mönster av, klippte ut tyget med ränderna på olika håll och sydde ihop igen.
* Den med "Tetris-tyget" var en av de första klänningarna jag gjorde.
* Och den grå/svarta blev lite mer en tunika än klänning.





* Den randiga klänningen var en utmaning, många delar att sy ihop och detaljer. Även där är tyget vänt åt olika håll.
* Zebra-tröja med raglan-ärm och den grå/vinröda är samma mönster.
* Linne




* Jacka i ett jeans-liknande tyg med mudd i ärmarna.
* Assymetrisk jacka i fleccetyg, dragkedjan blev en rolig detalj.





 Å så några byxor. Borde nog stryka de på bilden längst ner ;) 



Funderar nu på nästa klädesplagg att sy, tror jag ska försöka mig på en jacka/tröja i rött joggingtyg (tänk tyg i mjukisbyxor). Ska bra hitta ett passande mönster först.

Det är så himla roligt att sy. För någon som inte är intresserad av sömnad kan nog det vara svårt att förstå. Men det är hela grejen med att klura ut hur man ska göra, att göra det och sen inse att det faktiskt blev bra. Det blir på nåt sätt en avkoppling och man är fullt koncentrerad på en sak.Vad som händer utanför i världen just då spelar ingen roll. 

Det är härligt att vara kreativ!


See ya!