Etiketter

lördag 5 november 2011

Då var det dags för det första "riktiga" inlägget på denna bloggsidan.

För en stund sen var vi borta på Torslundas kyrkogård, i minneslunden rättare sagt. Min farmor och farfar finns där så vi var och tände två ljus för dom. Fint var det med en massa ljus överallt.






Å så lite nytt på pysselfronten:

Har ju tjatat lite om min fårskinnsväska, nu är det klar! Det blev ett vinrött foder i den. Tack alla ni som röstade, även om ni var få...
Så här blev den:


Blev väl ganska nöjd med den, var svårare att sy i skinn än i tyg bara.

Men nu har jag såklart börjat på en ny väska redan :) En målad denna gång, den är inte klar än men jag kan ju visa det jag har hunnit hittils...

Målning av ränder

Färdigmålad och på tork


Fick hem ett Panduro-paket häromdagen också med lite smått och gott, den bästa var nog boken "Hobbyguiden" som jag beställt... I den finns det mesta man behöver inom pyssel/hobby. Här kommer ett smakprov:









Och när vi ändå är inne på quilling så kan jag ju visa min premiär-blomma med tekniken:


Nähä, nu är det dags att sova, eller rättare sagt David tvingar mig att gå och lägga mig, han ska upp tidigt i morgon och hjälpa Pär med att gjuta ett golv och kan inte sova om inte jag ligger brevid, fast det äe ju rätt sött av honom egentligen.. :)

See Ya!










Quilling (från gamla bloggen 11-10-30)

Vad är det kan man ju undra? Jo det är en ny grej jag tänkte testa.

Var inne en sväng till stan tidigare i kväll, åkte till Present & Hobby på Baronen. Hittade det jag sökte efter, nämligen det här:

Quilling är en teknik där man gör figurer av smala pappersremsor, kan ju vara kul att testa och se om det blir några konstverk Man måste nog ha tålamod bara.

 

Idag blir det inget om väskor på bloggen, antar att ni tycker jag börjar bli lite tjatig om det.
Skriver ett inlägg senare när fårskinns-väskan är klar.


I helgen har vi annars varit ute och räfsat löv, eller David räfsade mest för jag har haft ont i nacken. Tog lite höstbilder iallafall. Gillar höstens färger!


See ya!

Ni får bestämma! (från gamla bloggen 11-10-29)

Håller på att sy en ny väska i fårskinn, men jag kan inte bestämma vilket tyg jag ska ha som foder.

Det får ni bestämma!


Såhär ser den ut just nu (ska stryka till den sen också). Baksidan blir slät i den ljusa grå nyansen på skinnet.

Så vad tycker ni?

Ha en bra dag! See ya!

Shopping-tur i stora staden... (från gamla bloggen 11-10-24)

Eller så stort är kanske inte Kalmar men var i allafall en runda inne i stan efter jobbet. Skulle ju kolla om jackan från Cubus. Såg en reklam-film på Cubus hemsida om den,

Tyckte det var ett bra pris för en vinterjacka, de brukar ju kosta en slant. Det fanns vit, blå, röd, svart och beige att välja på. Kunde inte bestämma mig innan vilken färg jag ville ha. Rött gillar jag ju och vitt är ju snyggt, svart funkar till det mesta och blått är ju också snyggt. David tyckte i allafall jag skulle köpa en vit.

När jag kom in så fanns det bara vit och beige kvar, tydligen en populär jacka. Det fanns bara en vit jacka kvar i stl S. Lycka! När jag betalade berättade kassörskan att de hade fått in dessa jackor idag från en annan butik. Vilken tur jag hade! I morgon är det ju lönings-dag (inte för mig dock som får vänta tills den 27:e) så då hade den säkert tagit slut den med.

Kanske inte snygaste kortet men det bjuder jag på



Efter Modehus-besöket gick jag till Cervera och kollade. Åh det finns så mycket fint där! Vill ha hela butiken. Nästan iallafall. Var på jakt efter en liten Margretheskål från Rosti Mepal. Har redan ett par stycken och de är så bra och praktiska till tex kalla såser eller sallader, blir det nåt över är det bara att sätta på locket och ställa in i kylen. Hittade det jag sökte


Å sen hittade jag lite till! Ett gäng snygga glas som jag inte kunde tacka nej till.
6 st glas fick följa med hem.


¨Så snygga!


Tycker det var en lyckad shopping-eftermiddag. Idag blev det inget om varken pyssel, väskor eller renovering på bloggen. Men lite annat måste man ju göra också.

Se ya!

Nu vill jag ha lite hjälp av er... (från gamla bloggen 11-10-23)

. . . med en sak. . . den kommer vi till snart.

Gjorde en ny väska förra helgen, den blev såhär:

Nja. . . den blev inte riktigt som jag tänkt mig, så nu har jag gjort om den, och den omgjorda blev såhär:


Mycket bättre tycker jag. Var ju i mormors källare som jag skrev om i förra inlägget, hittade ju lite skinnbitar där som jag andvänt på väskan, blir lite roligare när man blandar material tycker jag.

Nu till det jag vill ha hjälp med!
Har "nitar" eller vad man kan kalla dom som man kan sätta på väskan om man vill och nu får ni mina kära läsare bestämma om jag ska det eller inte.

De ser ut såhär:

Så vad tycker ni??? Med eller utan? och vart på väskan? De är inte så stora ca 0.5 x 0.5 cm.
Så snälla kommentera vad ni tycker!



Hittade lite annat skoj i mina pysselgömmor som man kan ha på väskor också fast kanske inte på just denna.





Dessa stryker man på tyget istället, har inte testat det någon gång innan men får väl göra det någon dag.



Nu till lite annat, i helgen fick vi äntligen upp taket ovanför dörren. Skulle ju ha satt upp det förra helgen men det ska såklart krångla, jag fick såga till två klossar som vi fick fästa taket i. Å så skulle de ju målas två gånger i samma färg som huset så det var därför det aldrig kom upp förra helgen. Bra blev det tillslut iallafall.



I morgon är det en ny arbetsvecka med arbetsplatsmöte på torsdag.
Ska ev in till Kalmar en sväng i morgon efter jobbet, köpa en ny vinterjacka som jag hittat på Cubus hemsida. Jag gillar Cubus!
Se ya!

Källarfynd! (från gamla bloggen 11-10-17)

Var som vanligt och lämnade posten hos mormor idag efter jobbet.

Tog mig en kik i hennes källare i dag också, där finns det mesta man behöver när man
syr- tyg, mönster, knappar, dragkedjor, skinn, ull och en massa mer. Var på jakt efter svart skinn som jag tänkte ha som axelremmar till min senaste väsk-design. Hittade vad jag letade efter! + en annan skinnbit som var grå, det kan nog bli en väska av den med.

Mormor har en special-.sy-maskin som hon använde när hon jobbade som sömmerska (tror jag iallafall) Hon gjorde jobb åt Ribes läder bl.a.
En maskin man har till att sy i skinn alltså, har fått höra att hon sydde en skinnjacka eller var det päls? till Kronprinsessan Viktoria. Coolt!

Om någon släkting läser detta så får ni gärna rätta mig om jag har fel.

I allafall, denna symaskinen ska mormor visa mig hur den fungerar någon dag (när jag får tid). Antar att hon vill att jag ska ta över den, hon använder ju inte den själv längre. Jag får nog ta mig tid så att hon kan göra det någon dag, kan ju vara kul att kunna.

Hur min senaste väska blir kommer kanske i ett senare inlägg i kväll. . . om jag hinner och orkar göra klart den. Ska ju ut på motionsrunda i kväll med kära David också.

Nu är det dags för middag!

Idag blir det fläsklägg och rotmos. Har känt mig som värsta husfrun när jag stått och skummat av fläsk-lägg-vattnet

Ska bli gott men säkert inte lika gott som mammas fläsklägg, den är mumsfilibabba!

Se ya!

Jag fick sms idag... (från gamla bloggen 11-10-14)

. . . . om att min paket från Panduro hade kommit till posten! Yihoo! Jag älskar att få paket (trots att man får betala det själv)

Denna gång blev det detta:


* Schablon "tvättråd"

* Schablon bård "God Jul"

* 3 st skräddarpennor

* Julkorts kit

* Vlieselin

* Kardborre "prickar"

* Metallöglor

* Spännen (till bla väskor)

* Randigt tyg.

Panduro har precis lanserat en ny hemsida. Gå in och kolla här! Panduro


En massa skoj alltså! Särkilt tyget tyckte jag om, av det kommer jag sy en ny väska som ska göras med lite extra kärlek och finess.

Det var det roliga idag, annars har det varit en rätt tung dag idag (och i går). Har varit trött och stressad nästan hela dagen. Ska ta det lite lugnt i helgen och vila upp mig för en ny arbetsvecka. Skulle igentligen på "personalfest" eller vad man kan kalla det i kväll men jag orkade verkligen inte, det brukar ju vara trevliga tillställningar annars men i kväll fick det va.

I morgon ska vi ev in till stan och kolla om ett entre´-tak till vår ytterdörr. Blir nog ett i glas eller plast. Vet inte ritigt vad som finns att köpa. Kan ju vara bra att ha ett tak som skyddar mot regn när man står och fumlar med nyckeln när man ska in.

Nu står det film-tajm på dagordningen!

Hoppas ni får en lugn och skön helg! Det ska iallafall jag ha!

Beställningsjobb och ny väsk-modell (från gamla bloggen 11-10-09)

Idag kom jag på en ny ide´ på en väska. Eller ny vet jag inte om man kan kalla den men en ny detalj på den. Det som var det lustiga är att jag inte hade en aning om det skulle funka när jag sydde ihop den, men det funkade utmärkt!

Såhär blev den!


Det nya är alltså locket på väskan, jag har satt kardborreband under locket så den håller sig stängd, på baksidan av väskan finns en ficka med dragkedja och en vanlig öppen ficka. Satte en knapp som dekoration på locket först men det blev inte så bra så jag tog bort den igen. Modellen blev bra men jag vet inte riktigt i efterhand om jag gillar mönstret på tyget eller inte. Får fundera på det. . .

Har gjort lite annat också. . .



Tyckte vår soffpuff behövde uppdateras lite, den hade ju spruckit i ett hörn och det gamla tyget var inte allt för "katt-hår-vänligt".



Innan


                                                                                     Efter


Fick inspiration av en ny soffkudde vi köpt (denna har jag inte sytt)




Har ju fått beställningar på lite saker på senaste tiden, vilket är jättekul! Det måste ju betyda att några där ute gillar mina saker jag gör. Här är det som har beställts hittils:

Väska 1. (dock inte hämtat ännu) 150kr

 
                                                              Väska 2. (levererad) 150kr





Special-beställning av målad väska (levererad) 150kr, men kostar i vanliga fall 200kr (beroende på hur mycket jobb det är på den)



Specialbeställning av lunchväska, med bla termoshållare och insida av vaxduk (levererad) 150 kr




Ärmstrykbräda 2. (1:an använder jag själv, finns här!) (ej levererad ännu) 200 kr



Och så har jag en beställning på en postlåda- 250 kr, som antagligen kommer se ut som den jag har gjort innan:



Har inte börjat med den än. . .

Har du någon ide´om nåt du vill köpa så är det bara att höra av sig!
Se ya!

Nu har jag flyttat!

Nämligen hit! Var trött på den andra blogg-sidan, den krånglade ibland så man fick skriva om inläggen. Så nu testar vi här istället!

Om du är en ny läsare så finns inläggen från Oktober på denna blogg nu också, tidigare inlägg finns att läsa här: http://fixatrix.bloggplatsen.se/

Skriver ett inlägg senare i kväll, nu ska vi gå bort till minneslunden vid Torslunda kyrka och tända ljus för farmor och farfar.

Ses sen!

Skördefest (från gamla bloggen 11-10-03)

 I helgen har det varit skördefest på hela Öland. Massor av folk har invaderat ön, tycker det är lite jobbigt med alla bilar som har susat förbi utanför i stort hela tiden. Men samtidigt är det skoj att det händer något. Skördefesten har ju sin charm också.


Mitt bidrag till skördefest-myset. . .








David och jag var en sväng på Eriksöre bygata under konstnatten.




Årets inköp av tomte, en liten tradition vi har, att köpa en tomte av grannen (Ellerbergs tomtar) varje konstnatt. Detta var nummer 8.


På Lördagen var vi i St Frö med Kristian och Jessica och kollade runt.
Mycket fint fanns det!






Köpte brända mandlar och små pumpor också. . .


Det var min skördefest det, nu är det bara att se fram emot jul. . .