Etiketter

måndag 18 mars 2013

Att sätta pris.


Att bestämma hur mycket jag ska ta betalt för saker jag syr är jättesvårt tycker jag, man vill ju såklart inte förlora pengar i materialkostnad men samtidigt tjäna lite på det också, och hur sätter man ett pris på tiden det tar att sy?

Har försökt räkna ut vad det egentligen kostar att sy en väska.


Om man syr enklaste väskan i samma tyg till både insida och utsida för 69kr m med en bredd på 150 cm så blir det såhär:

En rätt vanlig standardväska består av minst 5 delar + sytråd

Ett yttertyg: 40 x 80 cm 69kr/m
Ett innertyg:  40x 80 cm 69kr/m
Mellanlägg: 40x80 cm 12 kr/m
Ett tyghandtag: 70 cm långt och 10 cm brett 69kr/m
1 dragkedja till innerficka 15 cm ca 15 kr
Sytråd

Eftersom jag är rätt värdelös (eller lat) på att räkna ut saker så bad jag min syster göra det. Hon ritade en smart ritning, varför har jag inte tänkt på det innan?



Summan blir alltså att en enkel väska kostar runt 90 kr att göra. Om man inte räknar med sytråden då, det vet jag faktiskt inte hur mycket som går åt...
Jag brukar ta 150:- för en enkel väska, vilket ger 60 kr för tiden det tar att sy. Hmm.. rätt dåligt betalt om jag tänker efter. Jag kanske borde öka priset... Nåja, det tåls att funderas på..

Nu till senaste beställningen som blev klar i helgen och som nu förmodligen ligger på en postterminal någonstans på väg till Linköping.


Så här blev den!












Började även på en ny väska som ska bli en present till en tjej som har fyllt 12 år.



Hon ville ha en likadan väska som jag sytt förut en gång, (fast hon vet ju inte att hon ska få denna såklart) den med fallande rutor som är utklippta i transferpapper. 
Fast nu blir den lite större så ett kollegieblock får plats.








Insidan blir i ett färgglatt tyg med en innerficka.


Återkommer med mer bilder när den är klar.


Det har droppat in ett gäng nya väskbeställningar senaste tiden, skötväska, handarbetsväska, lunchväska och lite annat men en speciell beställning ser jag särskilt fram emot. Men det håller vi lite hemligt än så länge... ...kan avslöja att det har med Ölands Skördefest att göra.

See ya!