Etiketter

lördag 20 april 2013

Fixa inne och fixa ute.


Ja nu var då soffan äntligen på plats men jag börjar ana att folk börjar tröttna på mitt tjat om den, så nu glömmer vi den ett tag :)

Har ju såklart grejat med lite annat senaste dagarna med. En beställd väska har blivit klar...








Det var en matväska som var beställd, insidan är i vaxduk med en termoshållare. Jag satte även dit text på väskan. Texten är i samma stil som beställarens text på sin arbetsbil. Tyckte jag var lite fyndigt av mig :)


Har även sytt klart alla nya fodral till kuddarna i soffan...




Idag har dagen delvis spenderats ute. Var i väg och köpte lite blommor tidigare idag också, hade en ide´ till trälådan jag fick efter Freds mamma.


En sax, en häftpistol och plast var det som behövdes, å en gammal trälåda, eller en flasklåda kanske det egentligen är...

Jag häftade fast plast på insidan framför springorna på lådan.

Sen var det i med lecakulor i botten och plantjord på det...

Å lite blomster!


Å så var blomlådan klar! Hittade även murgröna i en annan kruka som jag satte i. En gammal flaska vichyvatten samt en glaskula fick bli dekoration. Passar ju bra eftersom lådan har används till läskflaskor...





Satte även blommor i de två nya krukorna jag köpte häromdagen.

Samt i en annan kruka...

Nu är det iallafall lite mer "blommigt" på vår uteplats.

See ya!






Sagan om soffan.

Det var en gång en kille och en tjej som tyckte de behövde en ny soffa, efter mycket letande på de närliggande möbelaffärerna utan att hitta något begav sig tjejen en vinterdag i januari till Trekanten utanför Kalmar och affären Ståhls möbler. Där hittade hon soffan de sökte. Eftersom de ville ha en soffa i grått tyg istället för svart så skulle de få vänta 6-8 veckor innan den levererades.

Veckorna slingrade sig sakta framåt, när vecka 8 hade passerat och ingen hade hört av sig från möbelaffären så ringde tjejen och frågade hur det gick. Svaret var att det hade blivit fel på tyget i väveriet, inte bara en gång utan två. Det skulle ta ytterligare 3-4 veckor innan soffan var klar. Tjejen frågade om man kunde få någon kompensation för den långa väntetiden och fick då impregnering till soffan på köpet.

Väntande fortsatte och dagar blev till veckor... 4 veckor och 2 dagar senare ringde möbelaffären. Soffan var leveransklar! Äntligen!

Dagen efter levererades soffan till tjejen och killens hem och de var glada och förväntansfulla.


Efter ha packat upp soffan från emballaget så skulle den transporteras upp på övervåningen eftersom tjejen och killen vardagsrum låg där. De två första delarna av soffan var det inga problem med, men den tredje..





Soffdelan var alldeles för stor för att få upp i trappan, det var någon centimeter för trångt mellan taket och trappstegen. Typiskt, tänkte killen och tjejen.

Efter mycket funderande med rynkade pannor och ideér om att ta bort ett trappsteg, ta bort stolpen i trappan eller ta haka bort takfönstret och ta den genom det så testade tjejen att lossa skruvarna på den tredje delen, vad kunde hända? Annars var det ju bara att sätta tillbaka skruvarna. Efter 4 lossade skruvar gick soffan isär i två delar istället. Lyckan var total! Nu skulle den ju kunna bäras upp... trodde de ja...



Den långa delen var det inga problem att få upp... värre var det med den svängda...

Nu var iallafall soffdelen mindre än när den satt ihop med den andra så nu skulle det nog gå att få in den genom ett vanligt fönster.

Soffan kläddes in i plast igen så gott det gick och ett rep bands fast för att ha nåt att fira upp den med,




Fönstret satt högt upp på huset och killen och tjejen funderade länge och väl om de skulle klara av det själva utan någon mer hjälp. De var lite nervösa eftersom det skulle ju inte vara direkt roligt att råka tappa en soffdel ett par meter ner rakt i marken. Men de tog mod till sig och kom fram till att det var bäst att killen stod uppe i fönstret för att dra upp soffan, han var ju starkast. Tjejen stod på stegen och såg till att soffan inte gled av stegen åt sidan.

Killen tog i av kung och fosterland och lyckades dra upp soffan helt själv, tjejen behövde inte ens putta på. 
Å så vips var soffdelen igenom fönstret och uppe på andra våningen. 

Tjejen var djupt imponerad av sin starke kille.


Nu var det dags att skruva dit ben och krokar så hela soffan kunde sättas ihop... å resultatet blev:




Killen och tjejen var lyckliga över sin nya soffa och tyckte det var skönt att den äntligen var på plats. Men sagan slutar inte riktigt där....


När de ska sätta dit den yttersta delen på ena schäslongen så ser de att plattan i botten är spräckt. Typiskt. Killen och tjejen tar kontakt med Ståhls möbler som ber de ta kort på skadan och skicka ett mail med korten. Som tur är kommer tjejen och killen få en ny del som är som den ska.

Å så levde killen och tjejen lyckliga i sin soffa i alla sina dar!

Snipp snapp snut så var sagan slut!

See ya!