Etiketter

måndag 8 juli 2013

Dålig stil...

...av mig att inte jag har skrivit här på bloggen på ett bra tag, men det har inte blivit av helt enkelt.


Men..ja.. vad ska jag börja, det var väl ett tag innan midsommar jag skrev sist.

Den 15:e Juni var vi på stort 90-årskalas, det var min mormor Sara som fyllde år. Hemma hos henne hade tält satts upp och det serverades både gubbröra till förrätt och tjälknöl med potatis till huvudrätt. Efter det blev det tårta och kaffe. Det var en trevlig tillställning!






Jag gjorde en egen present till mormor- ett fotocollage.

Den blev uppskattad! :)



Sen blev det midsommar en vecka senare...

Midsommar firades först hos Davids mamma (som fyllde år samma dag) med god mat  (Mat & sånt´s buffe´ mums!) och sång. Efter det åkte vi hem till Pär och drack några öl och satt mest där och snackade. Vi kom dit rätt sent. Så det blev en lugn midsommar. Skönt att slippa må dåligt dagen efter :) 

David mamma fick väska som jag sydde. Lite sommarkänsla över den..




Jag har även fått hem mina nya namnlappar sen sist...

....som jag tycker blev jättebra! Tack 3exter !

Å så var det ju det här med det kommande utbygget. Det har gått framåt, rätt bra framåt faktiskt. Vi har ju inte börjat bygga men allt det praktiska har i stort sett löst sig.

* Banken har sagt ok till pengarna vi vill låna.
* Snickarna är inbokade.
* Bygglovet är inlämnat.

I torsdags fick vi brev från kommunens bygglovsavdelning. Vi behöver komplettera bygglovs-handlingarna med en certifierad kontrollansvarig person, samt en kontrollplan (som den kontrollansvarige gör). Sist vi byggde ut så behövde vi inte en certifierad kontrollansvarig, då kunde det vara vem som helst som kunde varar det. Men nu har reglerna ändrats sen 2011. Så nu måste den personen vara certifierad. Varför göra det enkelt? Det innebär att det förmodligen blir lite dyrare än vi tänkt oss, en sån där kontrollansvarig kostar ett par tusen nämligen. Surt! Nåja, det är ju inget vi kan göra nåt åt ändå.

Det positiva med brevet var att det stod att de inte behövde tekniskt samråd, arbetsplatsbesök samt slutsamråd i vårt ärende. Vilket betyder att det kommer gå lite snabbare. Sist vi byggde ut så tog hela bygglovsprocessen 2 år. Eftersom det dels då skulle höras med grannar och att vår ena granne överklagade hela vägen upp till Länsstyrelsen. Men vi "vann" ju tillslut iallafall :)



Så här blev den färdiga ritningen tillslut.

Å nu har jag självklart redan börjat fundera på inredningen... det är ju de roligaste.. :)

Spanade runt lite på nätet för att se vad som fanns...



blev jag kär i. Tyvärr kostar den 2720:- /rulle... lite saftigt kanske.. får leta vidare...


Mot den nya uteplatsen kommer vi ha dubbla glasdörrar, typ som de på bilden. Jag har väl sagt innan att jag inte gillar sådana eftersom man syns ju rätt bra ut. Men nu kommer de sitta i en korridor (eller vad man kan kalla det) så där spelar det ingen roll. Sen är ju dörrarna mot grannen som bor västerut så det är väl hon då i såfall som skulle kunna kika in.. tror det kommer bli snyggt och effektfullt med glas ner till golvet. Just dessa dörrar är från Bygg Hemma.

Nä nu ska jag ta mig ett par Pringles-chips och njuta av resten av kvällen, jobb i morgon och 2 veckor kvar till semestern hägrar :)

See ya!