Etiketter

söndag 9 september 2012

T som i Trubbel

Ja varför ska det vara enkelt?

Nu är jag klar med mitt tryck, det krånglade såklart...

Den svarta texten som skulle vara på det vita tyget gick det fin fint med... inget krångel där...

 
Skulle helst ha använt ett tyg som var mera vitt men det hade jag inget hemma så detta fick duga.
 
Då var det dags för den vita texten på det svarta tyget, man skulle ju inte göra riktigt likadant som på det ljusa tyget, inte spegelvänt alltså...
 
I instruktionerna stod det att man skulle lämna en kant på ca 5 mm runt motivet...
 
 
Då blev det så här när jag hade strukit fast det, inte speciellt snyggt... Jag trodde ju såklart man skulle dra bort skyddspappret överst när det var klart, eftersom det var så man gjorde på den svarta texten, det funkade inte...
 
På den svarta texten skulle man också lämna en kant runtom, där blev den ju genomskinlig, men inte här.
 
Då tänkte jag att om man skriver ut på likadant papper som den svarta texten är använt på fast man fyller ändå den vita texten med en väldigt ljus nyans så kanske det kan funka.. Om man inte "färglägger" bokstäverna så är det ju ofärgade även efter utskriften, man skriver ju inte ut vit färg på en skrivare.. ah, ni fattar väl? :)
 
Då blev det så här efter styrkningen:
 
Det funkade inte alls...
 
Nähä, då var det bara att börja om igen, skriva ut ny text igen på det pappret till mörkt tyg.
 

Sen struntade jag i den lilla 5 mm-kanten runt bokstäverna och klippte ut efter konturerna, jag är glad att jag inte skulle ha ordet "nationatencyklopedin" på tyget... ha! ha!

Å då funkade ju allt fin fint!!!!

Å så här blev resultatet!

 
 
 
Återkommer med vad tyget ska användas till, men det är väl inte så svårt att lista ut? :)
 
Nu måste jag verkligen gå och lägga mig, ska upp kl 05 i morgon.
 
See ya!
 


 
 
 
 
 

T som i Transfer

Nu ska jag testa något nytt! Transfertryck. Vilket betyder att man kan få en bild eller bokstäver på tyg. Man skriver helt enkelt ut det man vill ha från datorn till skrivaren på ett speciellt papper. Jag köpte dessa papper på Clas Ohlson,  där heter de T-shirt papper istället, men man behöver ju inte göra en t-shirt för det :)

Det finns två olika att välja på, för ljust tyg och för mörkt. De för ljust tyg finns i 10-pack och de för mörkt tyg är i 5-pack, de kostar 129:-/paket vilket jag tycker är rätt dyrt för bara ett par pappers-ark men de kanske finns billigare någon annanstans..



 
Det man alltså behöver till detta är transferpapper, tyg (bomull), en dator, en skrivare (bläckstråle) och ett strykjärn.
 
Jag valde att skriva ut bokstäver på pappret....
 
 
En sak som jag tyckte var lite mysko med beskrivningen är att på det arket som ska användas på mörka tyger (det de står "white" på) skulle inte skrivas ut spegelvänt men det skulle vara spegelvänt på pappret till det ljusa tyget... nåja, jag får lyda och göra som det står.
 
Att lista ut hur man skriver ut spegelvänt tog ett tag men efter lite googlande så var det ju inte så svårt, i listan där man väljer papper i skrivarinställningarna finns det "T-shirtpapper" att välja på och då skrevs det ut spegelvänt automatiskt.
 
Nu har jag inte kommit längre i mitt "transfer-test". Jag återkommer med resultatet!
 
See ya!
 

Sommar-feeling...

...blev det över väskan som blev klar idag, och som jag till och med började på idag. En väska sydd på en dag är rätt bra. För man har ju inte alltid tid att sitta vid symaskinen hela dagen, det är ju alltid saker emellan man ska göra.



Funderar lite på ett evenemang som kommer framöver, Ölands Skördefest. Skulle vara kul om man kunde sälja lite väskor då, problemet är följande: Vart ska jag hålla till? Hinner jag sy ett helt gäng med väskor innan? Var ska jag ta för pris för en väska? Och vill folk köpa hemsydda väskor överhuvudtaget? Många frågor men få svar...
Vi får väl se hur det blir, skulle ju vara skoj iallafall...


I går Fredag var David och jag på begravning, jag hade alltså semester i går. Det var Davids- mammas- mans- mamma- Inga-Lisa som skulle begravas. Det var en jättefin begravning, och väldigt imponerade sång av en kvinna som heter Pernilla Ingvarsdotter.


Jag tror inte jag har hört någon sjunga så vackert, särskilt med sången "Ave Maria".



Nu är det snart dags att slänga sig i sängen, jag gick upp kl 8 idag, helt frivilligt!!! Börjar jag förvandlas till en morgonmänniska?

See ya!